GLEDALIŠKE IGRE

Koncert za MilenoLili Bačer Kermavner

Galerija Domžale, 8. oktober 2011: Glasbeno-gledališki dogodek Koncert za Mileno, v katerem nastopajo skupina DIDIWA in Lili Bačer Kermavner z monokomedijo Lepo je biti riba, dokler nisi na trnku Miomire Šegina.

Koncert za Mileno je kolaž avtorskih pesmi etno-rock skupine DIDIWA in odlomkov iz monokomedije Lepo je biti riba, dokler nisi na trnku, ki govori o večnem iskanju ravnotežja med moškim in ženskim principom. V prepletanju glasbe, poezije in dramskega teksta je nastala povsem nova, eksperimentalna predstava, ki ustvarja harmonično sozvočje zvoka in besede.

Projekt je podprla Občina Domžale.

TRIO MEM, senčno gledališče

Nekega senčnega dne – trailer: nekega senčnega_stisnjeno

Lepo je biti riba, dokler nisi na trnku

monokomedija, 40 minut, izvedba v slovenskem in srbskem jeziku: dramaturgija: Iva Musović, režija: Saša Rakef, igra: Lili Bačer Kermavner, scenografija: Tereza Merlini, zvok: Jelena Milojević, luč: Borut Bučinel

Produkcija: Društvo Srbska skupnost, koprodukcija DIC Pozitiv, Ljubljana, podpora Ministrstva za kulturo RS, sezona 2009, 6 izvedb

Sodelovanje na festivalu FAMA 03 Beograd, marec 2010, podpora JSKD

*FAMA, BG 3. međunarodni festival autorske monodrame FAMA 03 (26-28.3.) AKUD Lola/Teatar Levo, Beograd

20:00 LEPO JE BITI RIBA DOK NISI NA UDICI (Ljubljana, Slovenija, 40’) – komedija apsurda

 

File_033

Kratka vsebina: Milena pospravlja svoje stanovanje (življenje) in se odloča kaj bo odvrgla in kaj bo v njem obdržala. V procesu „čiščenja“ podoživlja svoje otroštvo in partnerstvo, da bi lahko, brez strahu, odprla vrata novi Mileni – ki diha z lastnimi pljuči.

Blejski zvon želja

Bralna uprizoritev, Gledališče Glej, Šentjakobsko gledališče, 28.10.2007 Režija: Sunčica Milosavljević, igrajo: Sara Lucu, Marko Skok, Mojca Lavrič, Boris Car, Mario Dragojević, Irena Mrak.

 

1 Komentar do sedaj.

  1. db says:

    lepo je bilo !

Komentiraj


Sponzorji in donatorji