Kuba v Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Republike Slovenije – Soča, februar 2018P2060093

Življenje je ena dolga cesta. Na njej je mnogo ovinkov in postojank, na njej se ljudje srečujemo, včasih tudi samo gremo mimo. Sem človek, ki si želi kril, sveže sape in brezmejne širjave. Ko zapreš oči, lahko imaš vse to, zato ne smeš pozabiti sanjariti in se tu pa tam odpraviti na pot.

Razstava o Kubi je doživela še eno uspešno predstavitev, ki bo obenem zaključna. Naj bo ta razstava, ki jo podarjam Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Republike Slovenije – Soča, v veselje zaposlenim kot tudi pacientom in obiskovalcem te ustanove. Nekaj vtisov: Hvala za barvite utrinke in poučne komentarje. Dobro oko! (Andreja); Zelo slikovita, pisana, barvita razstava, ki prinaša nekaj toplega, poletnega in kubanskega vzdušja v mrzlo in dolgo slovensko zimo. Želim vam še veliko podobnih razstav in na sploh veliko veselja v življenju. (Alan)

 Razstava bo ponovno na ogled, tokrat v knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani, v času med 4. in 31. januarjem 2017, pritličje in 1. nadstropje. Prisrčno vabljeni, da ujamete še nekaj Castrove Kube.

»Kolaži fotografij s potepanja po Kubi predstavlja eno izmed zadnjih socialističnih držav na svetu, kjer so vrste čakajočih pred lekarno, trgovino in kavarno nekaj običajnega, kjer ljudje dihajo v ritmu salse in imajo najboljši rum na svetu. Revolucija, ki sta jo vodila Fidel Castro in Che Guevara, je prinesla zmago socializmu in takoj tudi ameriški embargo zaradi katerega se je razvoj na Kubi skorajda ustavil. Prav ta počasni tok stvari je tisto, kar najbolj pritegne nas, divje lovce na čas, ki nam vedno hitreje in vse bolj neusmiljeno polzi iz rok.« Miomira Šegina

Razstava bo na ogled od 22. 2. do 11. 3. 2016, vsak delovni dan od 8.00 do 19.00.

Otvoritev razstave bo 26.2.2016 zvečer.OLYMPUS DIGITAL CAMERAAFile_014AFile_055

Komentiraj


Sponzorji in donatorji