LITERARNI VEČER, prodajalna & kavarna Horacij, Mengeš – bo 20.6.2017 ob 17.00 je četrto v seriji srečanj z avtorico Miomiro Šegina in Horacijevimi specialitetami. Tokratno srečanje je namenjeno otrokom in krtu Damjanu. Krt damjan - FB cover

Krt Damjan je naš običajni vrtni sostanovalec, ki pridno koplje rove in si ustvarja svoj svet pod zemljo. Zelo rad ima vrt babice Cecilije in njeno vnučko Majo, še posebej pa se mu je prikupilo korenje – lepo, zdravo, pridelano brez strupov. Preplet človeškega in živalskega sveta nam pisateljica Miomira Šegina približa na poseben način. Četudi se med seboj nikoli ne srečajo, ljudje in krti močno občutijo prisotnost drug drugega. Kako? O tem pripoveduje zgodba obogatena s prijaznimi in zabavnimi ilustracijami Anje Trampuš.

Vabimo vas, da pridete v torek, 20. 6. 2017 ob 17.00. Za otroke bomo pripravili enourno druženje s Krtom Damjanom – otroci ga bodo spoznali skozi pisateljičino pripoved in ga sami narisali.

 

LITERARNI VEČER, prodajalna & kavarna Horacij, Mengeš – petek, 12.5.2017 ob 19.15. Tretje v seriji srečanj z avtorico Miomiro Šegina in Horacijevimi specialitetami.

Pri Horaciju imamo razlog za slavje, saj 16. 5. praznuje Sv. Horacij, zaščitnik pekov, po katerem je dobila ime tudi naša kavarna & prodajalna. Maja bomo cel mesec po malem praznovali HoLiterarni večer 12.5.2017_FBracija in častili peke. Zato 12. 5. pripravljamo prvi dogodek, v nizu majskega dogajanja, in sicer literarni večer, četrti v nizu rednih mesečnih srečanj z gospo Miomiro Šegina.

Vabljeni, da se nam pridružite v petek, 12. maja, ko bo avtorica skozi zgodbo Čas velike megle odkrila kako so ljudje znova postali prijazni. Pripoved je povezana tudi s peki in nekdanjo tradicijo namakanja pekov v Ljubljanici. Meglo, ki se je polastila mesta in ljudi, odženejo šele ulični zabavljači.

Dogodek tokrat začnemo nekoliko kasneje, ob 19.15, v kavarni Horacij in bo trajal približno 1 uro. Sestavljata ga predstavitev avtorice in branje zgodbe ter debata na predstavljeno temo.

Vljudno vabljeni na obisk, klepet, kavico in mnenje o dogodku po dogodku.

 

Kategorije: Moderatorka
Značke: , , , ,

Komentiraj


Sponzorji in donatorji