DVOJINA PO JUŽNJAŠKO

V dvoje se ljubimo in sovražimo, se spoznavamo in si lažemo, dvojina nas lahko združuje in razdvaja. Kako in zakaj pišejo (ali tudi sanjajo) v svojem maternem jeziku ljudje, ki so prišli v Slovenijo in tukaj ostali?

Vsak tretji petek v mesecu bomo z gosti, ki jih bo vabila Miomira Šegina, iskali ustvarjalno ednino.

Intervju o dvojini.

Na srečanjih tujejezičnih avtorjev, ki so potekala od septembra 2011 in so se zaključila 20. aprila 2012 v THL v Ljubljani, so se predstavili Jure Drljepan, Senada Smajić, Željko Perović, Žuža Balog, Nataša Kijurina Kupljenik, Neda Galijaš, Branko Bačović in Miomira Šegina. Različne korenine, različni jeziki, vedno nove in zanimive življenjske poti in zgodbe, ki so jih narisale. Kdo je priseljenec, koliko časa ostaja tujec in kdaj postane domačin? Večeri, ki so bili vsebinsko pestri in včasih tudi filozofski, so predstavili ponavadi spregledano ustvarjalnost vsakdanjih ljudi. Veseli smo, če ste se z nami družili in nas spoznavali na tak, nov način. Hvala tudi gostom, ki so se predstavili in nam razgalili svoje misli in občutke. Zahvala gre tudi Tatjani Pristolič, ki je Dvojini po južnjaško ponudila toplo “domovanje” v središču Ljubljane kot tudi vsem, ki ste nam na tak ali drugačen način pomagali.

Avtorica in vodja projekta Miomira Šegina

link do objave: http://www.trubarjevahisaliterature.si/index.php/component/content/article/36-program/598-miomira-segina

http://miomira.splet.arnes.si/author/msegin/

1 Komentar do sedaj.

  1. db says:

    odlično !

Komentiraj


Sponzorji in donatorji